Президентът на BICON бе в страната ни, за да представи лично предимствата на имплантатната система на компанията

Статия на българското издание на DENTAL TRIBUNE

На 22 март, т.г. в зала „Киев” на Парк – хотел Москва се проведе лекционен курс, организиран и воден от лекторите д-р Винсент Морган(президент на BICON от Бостън, САЩ) и д-р Иван Минчев.

Темата на проявата организирана от „Ми Плант” бе „Имплантология, протезиране върху импланти и костозаместване”.

В типично американски стил на презентиране, съчетан с дискретен хумор, д-р Морган запозна аудиторията с предимствата на имплантатната система BICON, като още в началото сподели, че работи в BICON от 1985г., а преди нея е изплозвал няколко други имплантатни системи. Относно дизайна на имплантатите лекторът сподели, че щом едно нещо е просто устроено и надеждно, то няма причина да се сменя неговият дизайн.

С интересни примери от своята практика д-р Морган запозна присъстващите с имплантатната система и с наскоро представените ниски имплантати (short implants).

Американския лектор съобщи, че компанията му преминава към производство на „по – ниски” имплантати. Доскоро считаните за ниски имплантати с дължина 8мм се приемат от BICON за „нормални”. Бе представен имплантат с размер 6 x 5,7 мм, който (според авторите) е по – малко травматичен.

Акцент бе поставен на субкресталното имплантиране на имплантатите и постигнатата, благодарение на това, естетика.
В следобедната сесия на проявата лектор бе д-р Иван Минчев. С присъщото си чувство за хумор той представи богато фотодокументирани собствени клинични случаи, включващи вродена регенерация, вътрешен синус лифт, имедиатно имплантиране и много др.

Семинарът завърши с дискусия, в която присъстващите зъболекари, практикуващи имплантология споделиха собствени случаи и потърсиха мнението на лектора относно качеството на изпълнение.

Още от Публикации.

Comments are closed.