Едномоментно лечение на коренова фрактура

При прегледа намираме фистулен изход (пъпчицата), съобшаваща за хронично възпаление с произход корена на зъб 21. При прегледа намираме фистулен изход (пъпчицата), съобшаваща за хронично възпаление с произход корена на зъб 21.
На рентгеновата снимка виждаме хоризонталната фрактура на корена на 21. На рентгеновата снимка виждаме хоризонталната фрактура на корена на 21. Пациентът съобщава за спортен инцидент в миналото, с нанесена травма на споменатия зъб… Прогнозата на този зъб е лоша. Решението е: заместване на увредения корен с импалнт.
измервания за избор на имплант  Предприемат се измервания за избор на имплант.
 зъбът е изваден, поставен е подходхщият имплант, поставен е абатмъната В същият ден зъбът е изваден, поставен е подходхщият имплант, поставен е абатмъната (опората за коронката). Всичко в една операция…
рентгенова снимка - отлична остеоинтеграция на импланта Само след 100 дни на рентгеновата снимка се вижда отличната остеоинтеграция на импланта, и “стелт” абатмънта – с невидими (скрити) гранци..
 максимално естетична постоянна коронка Стелт абатмънта ни позволява да направим веднага и максимално естетично постоянната коронка. Тя ще бъде и максимално копие на собствените зъби на пациента, без “предателските” тъмни граници на нивото на венеца. За целта е използвана безметална циркониева керамика. На тази снимка постоянната коронка е току-що поставена.
Година след поставянето на короната Година след поставянето на короната. Венецът около коронката е максимално съзрял – плътен и здрав, светло розов на цвят. Пациентът е поканен за професионална хигиена
Още от РЕЗУЛТАТИТЕ НИ.

Comments are closed.